01 Oct
01Oct

Wachtlijst om op de wachtlijst te komen... De geestelijke gezondheid, psychosociaal welzijn is een handel geworden die zoals elke andere business gereguleerd wordt, en daardoor komt de essentie van wat het is: zorgen voor mensen opdat zij terug ten volle kunnen deelnemen, en een bijzondere bijdrage aan de samenleving kunnen doen en zijn, dat komt ik het gedrang!

En net dat is een lugubere gedachte: de kost van psychosociaal welzijn, direct en indirect, wordt straks ondraaglijk. Het is tegelijk de motor van onze samenleving. Dus de contradictie kan niet groter zijn!

En of dat nu voor volwassenen of kinderen is, overal is het hetzelfde: de regels zijn niet helder voor wie zorg verstrekt, voor onszelf als vakmensen, laat staan dat ze voor u, als cliënt helder zouden zijn!

En net daarom wil ik als vakmens garant staan voor de essentie: Zorg terug zorg laten zijn! U hebt een vraag, even nood aan steun, inzicht, handvatten, een gesprek, terug op de rails, het heft in handen kunnen nemen..

Dat is de essentie! U hebt een vraag, en daarmee wil/kan u niet maandan wachten...

En dat is wie ik wil kunnen zijn: zo snel mogelijk, al was het maar even, een teken van erkenning kunnen geven, welke zegt:

"Ik heb je gehoord, we zijn er..."

Comments
* The email will not be published on the website.